Alicante Strand, Boulevard, Haven

Het grootste strand van Alicante is dat playa San Juan. Het is er over het algemeen vrij rustigste en heeft fijn goudkleurig zand. Het meest populaire strand is dat van “El Postiguet”.

Je kunt gezellig wandelen langs de mooie boulevard beplant met palmbomen en in de goed verzorgde parken. Parallel gelegen met de haven van Alicante, bevindt zich het bekende “Explanada de España”, waar het hele jaar door ambachtelijke markten gehouden worden.
De pittoreske wijk van Santa Cruz bevindt zich in het oude stadsgedeelte. Hier heerst nog een mediterrane sfeer. De muren van het kasteel gaan over in de trapsgewijze straten en vormen op die manier natuurlijke uitkijkpunten.

Alicante heeft talrijke historische gebouwen, zoals het barrok paleis, omgevormd tot het huidige stadshuis. Het paleis bevindt zich in het centrum. Dit is een niet te missen uitkijkpunt is het kasteel van Santa Barbara van waar je de Alicante stad kunt bewonderen worden.

De haven van Alicante is heel centraal gelegen, is vandaag een aangenaam centrum voor vrije tijd voor zowel de lokale mensen als voor de toeristen.
Als u op zoek bent naar een culturele vakantie-bestemming waar ook kan genoten worden van zon en rust, dan is Alicante de perfecte keuze.