Vakantiehuizen in Alicante

Alicante wordt vaak alleen gezien als toegangspoort tot de badplaatsen aan de Costa Blanca. De meeste vakantiegangers vliegen op Alicante om van daaruit direct verder te reizen naar hun eindbestemming. Zij missen dan eigenlijk wel iets. Want in Alicante zelf als in de directe omgeving is er veel te zien en te beleven.

De stad Alicante heeft een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Daarnaast heeft Alicante ook nog een prachtig strand en met alle voorzieningen voor een heerlijke zonvakantie aan de Costa Blanca. De lange wandelboulevard “Explanada” van meer dan 600 meter is een van de mooiste plekjes van de stad en wordt gezien als hét symbool van Alicante. Op de boulevard kun je lekker langs het strand wandelen en heb je de keuze uit een ruim aanbod van winkels en terrasjes. Als de zon onder is gegaan kun je nog tot in de kleine uurtjes terecht in het bruisende uitgaansleven van Alicante.

Een vakantiehuis of appartement huren in Alicante kan dienen als ideale uitvalsbasis om de stad en omgeving van Alicante te verkennen.

De meeste monumenten zijn te vinden in de Oude Stad genaamd “Casco Antiguo”. De stad kan gewoon te voet worden verkend. In de oude wijk Santa Cruz vindt je smalle klinkerstraatjes met authentieke huizen. Deze huizen zijn aangelegd tegen de hellingen van de heuvel Monte Benecantil.

Bovenop deze 166 meter hoge heuvel ligt het Kasteel van Santa Barbara. Het kasteel is een complex van gebouwen en verdedigingsmuren welke hoog boven de stad uit steken. Een andere aanrader om te bezoeken is de fraaie moderne jachthaven van Alicante. De vele zeiljachten die hier liggen geven al aan dat Alicante een paradijs is voor zeilliefhebbers. De Volvo Ocean Race, de grootste zeilwedstrijd ter wereld, is a 3 keer gestart in de haven van Alicante. Daar ligt een pier die speciaal is ingericht voor de zeilrace.